PM Tekst

"Wij zijn niet zozeer anders, de rest is alleen hetzelfde."

Kidsfestival Sarajavo 
“Elk tijdperk heeft duizenden helden die in geen enkel geschiedenisboek staan vermeld.”
 
Otto Weiss
 
 
 
Zoals bovenstaand citaat al zegt zijn er, ook in onze roerige tijd, talloze helden wiens verhaal onverteld lijkt te blijven. William Bos uit Nuenen is zo’n held.
 
 
 
Achtergrond

William Bos diende in de jaren negentig als militair tijdens de Balkanoorlog. Hij zag de verwoestingen en het onnoemelijke leed dat de bevolking trof. 
Na terugkomst besloot hij dat hij iets voor de kinderen in voormalig Joegoslavië te gaan doen en richtte in 1996 de
Stichting Out of Area op. Deze stichting organiseert dit jaar, samen met een lokale partners, alweer voor de 10e keer het ‘Kidsfestival Sarajevo’.
 
 
 
Kidsfestival
 

Kidsfestival Sarajevo ontvangt in een periode van slechts vier dagen zo’n 50.000 kinderen in en rond het voormalig Olympisch stadion.

Zij nemen deel aan workshops dans, circus, theater, sport & spel. Deze workshops zijn niet alleen ontzettend leuk om aan deel te nemen, ze brengen de kinderen tegelijkertijd ook een hoop vaardigheden bij (zoals samenwerken, zelfvertrouwen, het eigen talent ontdekken) die ze goed kunnen gebruiken bij het bouwen aan hun eigen toekomst.
 

Het Kidsfestival Sarajevo draait in zijn geheel op vrijwilligers. In totaal reizen er in juni tientallen vrijwilligers af naar Bosnië. Zo’n 95% daarvan komt uit deze regio.

Volgen en op de hoogte blijven?

 
       

Bijdragen?

Ben je door bovenstaande enthousiast geworden en wil je op enigerlei wijze een bijdrage leveren aan het Kidsfestival? Neem dan
contact met ons op.

Stichting Out of Area en het Kidsfestival Sarajevo verdienen het!