PM Tekst

"Wij zijn niet zozeer anders, de rest is alleen hetzelfde."

OCgndB

Open Coffee gaat naar de Beurs!

 

 
Het ontstaan van ‘OCndB’
 
Het idee voor OcgndB ontstond in 2010. Enerzijds vanuit frustratie over doodsaaie, en doorgaans dure, ‘ons-kent-ons-beurzen’. Anderzijds kende ik die grote, zéér levendige en uitermate diverse groep Zelfstandige Professionals die actief zijn in de regio en die op dergelijke beurzen nauwelijks de kans krijgt zich aan een groot en divers publiek te presenteren.

Vanuit de gedachte “Dat kan anders!” heb ik vervolgens de stoute schoenen aangetrokken. Omdat Open Coffee geen lidmaatschap en geen overkoepelende structuur kent, en er dus geen organisatie achter zit waarmee kan worden samengewerkt, heb ik de organisatoren van OC Eindhoven, OC de Kempen en OC Valkenswaard benaderd om mee te helpen deze (oorspronkelijk eenmalige) ‘beursgang’ te organiseren.
 
Dankzij hun tomeloze inzet en belangeloze inspanning beleefde OCgndB!, met maar liefst 70 enthousiaste deelnemers, een uiterst succesvolle editie tijdens de  Regio Business Dagen 2011 in Eindhoven. We wonnen zélfs de ‘Runner Up’ award voor beste nieuwkomer.

Voor een impressie zie
http://www.youtube.com/watch?v=hJ6cQQ1Py3I


Het concept 
 
Het concept van OCgndB is even laagdrempelig als eenvoudig. Om het voor kleine ondernemers financieel interessant te maken zich op een beurs te presenteren, moeten de kosten laag worden gehouden. Dat is alleen haalbaar door nauw met de betrokken beursorganisatie samen te werken én gebruik te maken de kracht van, en sponsoren uit het (gezamenlijke) netwerk. Zo werden voor de RBD de standinrichting, een deel van de aankleding, de volledige koffievoorziening, het lekkers bij de koffie, een deel van de techniek en een deel van het drukwerk gesponsord. Ook de organisatoren stelden ‘om niet’ vele uren, hun administratie en netwerk ter beschikking.


Open Coffee gaat (wéér) naar de Beurs!

Kort na de succesvol verlopen Regio Business Dagen werd de organisatie benaderd door Wegener om ook op hun beurs een OCgndB stand te organiseren.

Na aanvankelijke aarzeling (OCgndB was tenslotte een bedoeld als éénmalig project) heb ik toch 'ja' gezegd op het verzoek.

En zo is OCgndB! andermaal op 25 en 26 januari 2012 op de Business Meeting Brabant 2012 in de Brabanthallen te Den Bosch te vinden geweest op stand BH21.

Foto Mark Arends (MAF Fotografie)


Regio Business Dagen 2013


OCgndB stond op maandag 16 en dinsdag 17 september 2013 alweer voor de 4e keer met een stand van 200m2 op de Regio Business Dagen in Eindhoven. 
*NIEUW* deze editie was de mogelijkheid om deel te nemen aan OCgndB met een eigen stand! Men kon daarbij kiezen voor een stand van 6m2 of 12 m2. Deze stands waren gesitueerd naast de stand van OCgndB, waardoor bezoekers éérst langs deze stands kwamen alvorens ze de hoofdstand bereikten.
  
Vragen of ‘OCndB’ ook op een beurs in jouw regio?
Het concept heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen, en kan vrij eenvoudig gekopieerd worden naar een andere regio. Heb jij belangstelling om OCgndB! op een beurs in jouw regio te organiseren? Neem dan
contact met ons op.

OCgndB op social media volgen?

Open Coffee gaat naar de Beurs is powered by:


Paul Mulder (bedenker en initiatiefnemer)
PM Tekst / PM Multitalent/ Beweging AKAD